Обележен Светски дан здраве хране и Дан хлеба

Ученици наше школе, заједно са њиховим учитељима и родитељима обележили су 16. октобра Светски дан здраве хране и Дан хлеба.

12 2
12 2

Током  целокупног васпитног рада радимо на едукацији наших ученика о конзумирању  здраве исхране кроз редовне оброке уз коришћење намирница нашег поднедбља, посебно наглашавајући потребу одређивања правилне количине хране која, уз редовне физичке активности, доводи  до здравије популације без претилости, болести  сада већ епидемијског облика. Како сте могли да видите, на овој манифестацији представљени су и постављени и производи од неких врста „нездраве хране“ (колачи, производи од брашна…). На тај начин покушавамо да научимо наше ученике да она није забрањена, да је и ту врсту хране дозвољено конзумирати, али у контролисаним количинама.  

“Овим путем бих желео бих и да искажем захвалност учитељима и родитељима млађих разреда који су несебично помогли  у организацији данашњег дана, медицинској сестри Јелени Илкић која је одржала предавање о значају правилне исхране, као и пекари „Фрушка“ из Врдника која је објаснила и приказала одређене процесе у производњи хране“ – рекао је директор школе Саша Матешић.