Саветовање ученика осмог разреда о наставку школовања у сарадњи са НСЗ

Ученицима осмих разреда предстоји одлука о избору будуће школе и будућег занимања. Неки од њих још од малих ногу знају чиме ће се бавити те следе свој сан, док се други још увек двоуме.

Slika
Slika

Управо због њих одлучили смо да ове године у сарадњи са Националном службом за запошљавање организујемо саветовања са стручњацима и саветницима за планирање каријере у центру Националне службе за запошљавање у Сремској Митровици где током ове недеље заинтересовани ученици раде тестове интересовања, личности, способности и опште културе. Након тога психолози Центра обављају разговор са ученицима и дају предлог шта би могли да упишу. Наравно, коначна одлука је на ученицима и родитељима.

Надамо се да ћемо овим активностима помоћи нашим ученицима да лакше преброде предстојећи период и одлуче се за перспективна занимања која ће одговоарати њиховим афинтетима и жељама.

Користимо ову прилику да се захвалимо г. Богдану Кузмићу, помоћнику градоначелнице Сремске Митровице на труду и обезбеђивању несметане комуникације са одељењем Националне службе за запошљавање у Сремској Митровици.